VERMOEIDHEIDSSYNDROOM

Fysische vasculaire therapie bij vermoeidheidssyndroom

Uitputting komt als symptoom zeer vaak voor. Iedereen heeft weleens een periode waarin hij zich uitgeblust, zwak of moe voelt. Juist in onze moderne prestatiemaatschappij die gekenmerkt wordt door overbelasting op het werk en regelmatige stresssituaties, raakt ons lichaam steeds vaker uitgeput. Als er dan ook nog privéproblemen spelen, liggen slapeloze nachten eigenlijk voor de hand. Deze verschillende fases van uitputting kunnen vaak niet gecompenseerd worden door lichamelijk en geestelijk rust te nemen. Om meteen van een ziekte te spreken zou wat ver gaan. Door een verandering in de dagelijkse sleur (bijvoorbeeld door voldoende vakantie, een rustig weekend, vermijden van stressvolle situaties in het gezinsleven enz.) komt er vaak een einde aan het uitgebluste gevoel. De situatie ziet er echter volledig anders uit wanneer zelfs bij voldoende slaap en veranderingen in het dagelijks leven het uitgeputte gevoel niet verdwijnt en een aanhoudend gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid het verloop van de dag bepaalt.

Het vermoeidheidssyndroom mag niet verward worden met het chronische vermoeidheidssyndroom. Terwijl het vermoeidheidssyndroom vaak als symptoom gezien wordt voor chronische aandoeningen, geldt het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS) als afzonderlijke ziekte. Helaas zijn de oorzaken voor de ziekte CVS ook in medische kringen nog relatief onduidelijk. Een zwakker immuunsysteem wordt door veel onderzoekers als mogelijke oorzaak voor CVS aangewezen. Recente wetenschappelijke studies scharen CVS onder de zogenaamde neuro-immunologische regulatiestoornissen. Dit houdt in dat het samenspel tussen immuunsysteem, zenuwstelsel en de hormonen uit balans raakt. Aangenomen wordt, dat het immuunsysteem hierdoor voortdurend geactiveerd wordt wat op zijn beurt weer leidt tot uitputting, pijn in spieren en gewrichten, een verstoorde temperatuurregeling enz. De typische symptomen van CVS zijn wel bekend, waaronder: – uitputting, – vermoeidheid, – slaapstoornissen, – achteruitgang kortetermijngeheugen, – concentratieproblemen, – hoofdpijn, – keelpijn, – spierpijn, – gewrichtspijn, – stemmingswisselingen, – depressies. Het onderscheid tussen het vermoeidheidssyndroom en CVS is ook voor artsen moeilijk te bepalen vanwege het feit dat de symptomen van beide ziekten zeer op elkaar lijken.

Fatigue

De fysische vasculaire therapie BEMER helpt patiënten met een vermoeidheidssyndroom om beter in en door te slapen en ondersteunt het lichaam tijdens deze rustperiode bij belangrijke herstelprocessen.

Hoe werkt de fysische vasculaire therapie BEMER?
De basis van de fysische vasculaire therapie BEMER wordt gevormd door een multidimensionale signaalstructuur waarmee de beperkte of verstoorde microcirculatie op effectieve wijze gestimuleerd kan worden. De lichaamseigen preventieve, regeneratieve en genezingsprocessen worden hierdoor ondersteund. De fysische vasculaire therapie BEMER stimuleert tegelijkertijd zowel de lokale als de overkoepelende aansturing van de orgaandoorbloeding. De nieuwe, speciale en unieke signaalconfiguratie voor zowel overdag als ’s nachts zorgt ervoor de therapie effectief is, ook gedurende een langere periode. Het positieve effect van de fysische vasculaire therapie BEMER op de gezondheid en de aanzienlijke verbetering op slaapgebied verhogen de prestaties en het algemeen welzijn van de patiënt en daarmee ook de kwaliteit van leven. Met name mensen die lijden aan een vermoeidheidssyndroom weten dit bijzonder te waarderen.

Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring. Contact.