REUMA

De fysische vasculaire therapie BEMER helpt bij reuma

Ongeveer de helft van alle reumatische aandoeningen zijn degeneratief van aard. Hierbij is sprake van slijtage. Deze vormen van slijtage wordt ook wel artrose genoemd. Het gaat met name om de grote gewrichten. Daartoe behoren de heupen en de knieën, maar ook de tussenwervelschijven en wervelkolom. Slijtage van de tussenwervelschijven is bijzonder pijnlijk. Slechts 10 procent van de gewrichtsaandoeningen betreft een ontsteking, de overige 90 procent zijn degeneratieve aandoeningen die niet behandeld kunnen worden met medicijnen of fysiotherapie.

Reuma veroorzaakt hevige pijn
Pijn is altijd het eerste symptoom van reuma. Na verloop van tijd treden pas andere symptomen op. In het beginstadium bevindt de pijn zich hoofdzakelijk buiten het gewricht, bijvoorbeeld in de pezen en spieren. Deze pijn wordt ook wel mechanische pijn genoemd en wordt veroorzaakt door vermoeidheid en een te hoge belasting van de pezen en spieren.
De chronische pijn die in een later stadium voorkomt is een vorm van ontstekingspijn.
Doordat botweefsel en kraakbeen over elkaar heen schuren kan de binnenkant van het gewrichtskapsel ontstoken raken. Dit gaat gepaard met pijn en andere symptomen.

Rheuma

Reumatherapie
Met de nieuwe en innovatieve fysische vasculaire therapie BEMER is het voor het eerst mogelijk om de belangrijkste processen van de microcirculatie bij problemen of ziekten op complexe wijze te stimuleren. De meest recente inzichten op het gebied van de regulering van de doorbloeding van weefsel en zenuwen lijken een veelbelovende methode te bieden om ook de beperkte of verstoorde doorbloeding van de organen te stimuleren. Tijdens de fysische therapie wordt een pulserend signaal door het lichaam verstuurd dat gebaseerd is op het bioritme van de patiënt.
De fysische vasculaire therapie BEMER vormt bij de behandeling van degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat zoals reuma een uitstekende aanvullende therapie die door veel artsen zelfs aanbevolen wordt. Het effect van deze therapie is in meerdere wetenschappelijke artikelen en observatiestudies aangetoond.

Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een
gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring.
 Contact.