VITALS Vitamine D3

Het is algemeen bekend dat vitamine D nodig is om calcium uit de voeding op te nemen in het lichaam. Daarmee speelt vitamine D een belangrijke rol in de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Uit onderzoek is gebleken dat er een samenhang bestaat tussen gebrek aan vitamine D en spierzwakte, hart- en vaataandoeningen, fibromyalgie, suikerziekte type 2, depressie, allergieën en auto-immuunziekten (zoals de ziekte van Crohn). Ons lichaam maakt onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aan in de huid. Zonlicht is daarom deD3 Elite runner upload belangrijkste bron van vitamine D. Voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een donkere huidskleur en mensen die weinig in de zon komen geldt het advies om extra vitamine D in te nemen.

Vitamine D en zon Enkele feiten over vitamine D:

  • een bewolkte hemel blokkeert ca. 30% van het UV-licht
  • zonnebrandcrème vanaf factor 8 blokkeert UV-licht
  • een donkere huid maakt minder vitamine D aan
  • ouderen hebben een dunnere huid en maken daarom minder vitamine D aan
  • overgewicht belemmert de aanmaak van vitamine D

Vitamine D3 of D2? Vitamine D is een groep van in vet oplosbare vitaminen waarvan D2 en D3 de belangrijkste zijn. Vitamine D2 is de plantaardige vorm en vitamine D3 de dierlijke vorm. Als supplement verdient vitamine D3 de voorkeur boven D2 omdat het zich veel makkelijker kan binden aan de vitamine D-receptoren in het menselijk lichaam. Omdat vegetariërs via hun voeding alleen (het minder effectieve) vitamine D2 binnenkrijgen lopen zij een grotere kans op een vitamine D tekort. Een vitamine D tekort kan worden vastgesteld door een simpel bloedonderzoek. Bij een waarde onder de 80 nmol/l is het verstandig om een supplement te nemen.

Vitamine D is essentieel voor de gezondheid. De belangrijkste functie van vitamine D is het behouden van gezonde concentraties van calcium en fosfor in het bloed. Het verbetert de opname van deze mineralen uit de dunne darm. D3 Elite™ bevat cholecalciferol: dit is de best opneembare vorm van vitamine D. Naarmate we ouder worden kan het vermogen om calcium te absorberen verminderen, terwijl de dagelijkse benodigde hoeveelheid juist stijgt. De zéér goed opneembare cholecalciferol in D3 Elite™ speelt een belangrijke rol in de calciumhomeostase en ondersteunt het gebit, de botten en spieren.

V1tals vitamine D3  kan:

  • de kwaliteit van de botten bevorderen
  • bijdragen aan de sterkte van het gebit
  • bijdragen aan goede calciumniveaus in het bloed
  • de spieren en het immuunsysteem ondersteunen

 Interesse in dit product? Vraag er naar tijdens een consult!