GESCHEURDE BANDEN

Gescheurde banden van de knie

De kruisbanden van de knie danken hun naam aan de wijze waarop zij bevestigd zijn: Ze kruisen elkaar. Hierbij gaat het om de voorste en buitenste kruisband. Ze verbinden het boven- en onderbeen in het kniegewricht. De voorste kruisband loopt vanaf de voorkant van het scheenbeen naar het naar buiten gelegen dijbeen, de achterste kruisband loopt vanaf de achterkant van het scheenbeen naar de binnenkant van het dijbeen. Daarbij heeft de voorste kruisband de taak om een voorwaartse beweging van het onderbeen ten opzichte van het dijbeen te voorkomen. De achterste kruisband voorkomt achterwaartse bewegingen van het onderbeen.
Een plotselinge draaiende beweging van de knie wanneer het gewricht belast wordt vormt meestal de oorzaak voor een gescheurde kruisband. Gescheurde kruisbanden zijn een typisch voorbeeld van een sportblessure die ook zonder toedoen van bijvoorbeeld een tegenstander kan ontstaan.

Gescheurde gewrichtsband in de elleboog

De elleboog bestaat naast drie botten (spaakbeen, ellepijp en opperarmbeen) uit spieren, pezen en banden die alles bij elkaar houden. Fysiologisch gezien zorgt de elleboog voor de juiste positie van de hand en het dragen van lasten. Als gevolg van een blessure (bijvoorbeeld bij tennis- of golfspelers) kan een van de banden in de elleboog scheuren. Banden in de elleboog kunnen echter ook scheuren als gevolg van een valpartij met gestrekte arm of een val waarbij de elleboog een plotselinge draaiende beweging maakt. Daarnaast is het niet ongebruikelijk dat, naarmate de leeftijd vordert, pezen en banden spontaan scheuren als gevolg van normale slijtage van het gewricht. Dit geldt met name wanneer het weefsel gedurende langere tijd slechter doorbloed is.

Een Bemerbehandeling zorgt dat gescheurde banden snel herstellen.

In talloze wetenschappelijke artikelen is de effectiviteit van de fysische vasculaire therapie BEMER duidelijk aangetoond. Zo kon aangetoond worden dat het weefsel tot wel 30 procent meer zuurstof opnam.
Juist dit is het doorslaggevende effect van fysische therapie, ook bij een verstoord regeneratief vermogen. Het is niet overdreven om te stellen dat de fysische vasculaire therapie BEMER een mijlpaal vormt binnen de fysische vasculaire therapie. De therapie zorgt voor een duidelijk betere doorbloeding en draagt bij aan het herstel van de bloedvaten. Ook bij gescheurde banden.

Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring. Contact.