Mensen van 30 tot 50 jaar die weer gezond willen leven

Ben je een man of vrouw van  tussen de 30 en 50 jaar? En kamp je  met maag-/darmklachten waar je dolgraag vanaf wilt? Dan richt ik me tot jou.

Tussen de 30 en 50Nu denk je misschien: waarom juist die leeftijdscategorie? Wel, daar heb ik een goede reden voor. Mensen van jouw leeftijd zijn bereid om zich om te laten vormen. Dat is heel belangrijk. Je eigen rol in het genezingsproces is namelijk bepalend. Ik ben immers geen wonderdokter die je een zalfje of pilletje aanreikt waarmee je een probleem oplost als een bruistablet in een glas water. Je moet het zelf doen. Maar ik kan je wel een flinke zet in de juiste richting geven. Val je buiten deze leeftijdscategorie maar ben je toch gemotiveerd dan ben je natuurlijk ook welkom.

Je eet je emoties weg 

VoedingsprobleemEen kwaal die vaak de kop opsteekt bij maag-/darmproblemen is eczeem. Dat heeft alles te maken met de consumptiemaatschappij waarin we leven. Emoties werden vroeger gemakkelijker geuit. Was je boos, dan vocht je dat uit. Ook niet altijd even handig, maar dan was je er wel vanaf. Nu gaat dat anders. Boos? Eenzaam? Dan scheur je een pak speculaas of zak paprikachips open. Je eet je emoties weg.

Trouwens, bij kinderen gebeurt iets soortgelijks. Zijn ze op hun knie gevallen, en wat zegt moeder dan? Neem maar een snoepje.

Onverwerkte emotieEen zoethoudertje

Maar het kind blijft wel zitten met een onverwerkte emotie. Want zijn grote broer had hem geduwd en daar was hij heel verdrietig over. En juist daar is dan geen aandacht voor.

Eczeem is te verhelpen

Zoethoudertjes zijn funest voor het lichaam. De kwalijke stoffen die in koek, snoep en chocola zitten werken eczeem in de hand. Als je daar zelf last van hebt, hoef ik je niet uit te leggen hoe irritant dat is.

Maar hoe ontstaat nou eczeem?

allergische reactie eczeemJe lichaam heeft een maagslijmvlies, die als bescherming dient. Als je ongezonde stoffen binnenkrijgt, kan dat vlies beschadigd raken. Dat kan een lekkende darm als gevolg hebben. Te grote eiwitten hebben vrij spel, zoeken hun weg en komen in de bloedbaan terecht. Dat wekt allergische reacties op. En omdat overal in je lichaam slijmlagen zitten die met elkaar ‘appen’, kan zich overal eczeem aandienen.
Maar geloof me: eczeem is te verhelpen en andere ongemakken ook.

Als je de knop omzet, ben je al flink op weg

juiste voedingsadviezenAls het je helder is, waarom je schadelijke stoffen tot je neemt, kun je besluiten de knop om te zetten. Dan ben je al flink op weg. Maar omdat de problemen in je lichaam tot uiting komen, moeten we ook iets doen om het evenwicht te herstellen. Het lichaam moet een steuntje in de rug krijgen. Met de juiste voeding. En daar kan ik de juiste adviezen voor geven.

Gratis kennismakingsgesprekGratis kennismakingsgesprek 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.