DIABETES

Ondersteuning bij diabetes door BEMER

Bij diabetes ontstaan vaak complicaties zoals Glaucoom, Catarac en een open been.

Verschillende problemen die voorkomen bij diabetes

In de volksmond wordt diabetes mellitus (letterlijke betekenis: “honingzoete doorstroming”) of diabetes type 2 vaak aangeduid als suikerziekte.
Deze stofwisselingsziekte maakt deel uit van het zogenaamde metaboolsyndroom dat als hoofdverantwoordelijke wordt gezien voor de ontwikkeling van arteriosclerose (slagaderverkalking) en coronaire hartziekten (aandoening aan de kransslagader).
Naast diabetes kent dit syndroom de volgende symptomen: vetophoping op de buik, hoge bloeddruk en afwijkende bloedwaarden.
Hoewel verschillende factoren een rol spelen
bij het ontstaan van de symptomen, is er vaak sprake van overvoeding, foute voeding en een gebrek aan beweging. Te vaak eten, overgewicht, een abdominale vetverdeling (ook wel “appelvorm” genoemd; komt met name voor bij mannen), leeftijd en een gebrek aan beweging gelden als risicofactoren voor diabetes.

BEMER en diabetes

Sinds de introductie van de fysische vasculaire therapie BEMER bestaat er voor het eerst de mogelijkheid om de belangrijkste mechanismen van de microcirculatie te stimuleren.
Talrijke wetenschappelijke artikelen en observatiestudies hebben de effectiviteit van deze therapie ook bij diabetespatiënten aangetoond: bij patiënten met diabetische polyneuropathie (een aandoening aan zenuwen die gepaard kan gaan met pijn, jeuk, een brandend gevoel of juist gevoelloosheid in de armen en de benen) bleek de BEMER-therapie na enkele weken zowel de functionaliteit van de onderhuidse microcirculatie als het immuunsysteem belangrijk te verbeteren.

Welke gevolgen deze stofwisselingsziekte voor het lichaam?

Een verhoogde inname van calorieën leidt vaak tot een hogere bloedsuikerspiegel.
De alvleesklier probeert als gevolg hiervan meer insuline te produceren. De alvleesklier
(ook wel pancreas genoemd), bevindt zich gedeeltelijk achter de maag en mondt samen
met de galwegen uit in de c-vormige slinger van de twaalfvingerige darm.
Na een bepaalde tijd raakt de alvleesklier echter uitgeput en stijgt de bloedsuikerspiegel. Deze vorm van diabetes kan in het beginstadium nog behandeld worden met een dieet en beweging. Toch moeten veel patiënten na verloop van tijd insuline spuiten.

Lees hier meer over dit ongemak

Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring. Contact.