VERREKKING

Snelle genezing van een verrekking met behulp van BEMER

Het zelfgenezend en reparerend vermogen van het lichaam

De opmerkelijke lichaamseigen herstelprocessen zorgen ervoor dat ons lichaam te allen tijd de hoogst mogelijke prestaties kan leveren. Dit betekent onder meer dat wanneer er een probleem optreedt, bijvoorbeeld als gevolg van een verrekking, ons lichaam probeert het probleem te verhelpen. Door het beschadigde weefsel na een verwonding af te breken en te verwijderen ondersteunt het zelfgenezend mechanisme het genezingsproces van de wond.
Om de lichaamseigen herstelprocessen effectief te kunnen ondersteunen, is de stimulering of het herstel van een goede microcirculatie van groot belang bij regeneratieve processen zoals bijvoorbeeld na een verrekking. De microcirculatie is van groot belang voor het organisme.
Ze heeft bovendien meerdere taken. De microcirculatie regelt de bloeddruk, stimuleert de warmteoverdracht en transporteert zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen.
Verder in de bloedsomloop worden gifstoffen en slakken uit de cellen afgevoerd.

Zerrungen

Bedenk wel, dat de mens uit circa 80 tot 100 biljoen lichaamscellen bestaat. Om deze allemaal te bereiken dient het bloed voortdurend door ons lichaam te circuleren. Het bloed stroomt door het lichaam als gevolg van de druk die in het hart geproduceerd wordt. De slagaders vertakken zich steeds verder en worden tegelijkertijd ook steeds dunner. Uiteindelijk bereikt het bloed de haarvaten (medische term: capillairen), de kleinste bloedvaten in het menselijk lichaam. De capillairen en het gebied kort daarvoor en daarna worden samen wel de microcirculatie genoemd. Een goed functionerende microcirculatie is door een betere doorbloeding bijzonder belangrijk voor een goede aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Een betere bloedcirculatie verbetert de toevoer van voedingsstoffen naar het betreffende weefsel, helpt mee de ontsteking te bestrijden en kan het genezingsproces bij een verrekking aanzienlijk bespoedigen. De microcirculatie kan bijvoorbeeld door middel van de fysische vasculaire therapie BEMER op technisch-medische wijze gestimuleerd worden.

Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een
gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring.
 Contact.