BEMER

Fysische vasculaire therapie oftewel BEMER wordt vandaag de dag op velerlei gebied
toegepast. Een effectieve verbetering van de microcirculatie, de doorbloeding  van de
kleinste bloedvaten, heeft in veel opzichten een positief effect op uw gezondheid, uw immuunsysteem en uw algehele welzijn.

Deze heer werkt aan zijn buro en krijgt gelijktijdig een Bemerbehandling voor zijn tennisarm. Eenvoudig en doeltreffend.

Een BEMER op kantoor

Behandeling bij ziekte, ondersteuning van de immuunrespons, activering van het
zelf herstellend vermogen door stimulatie van de microcirculatie.

Samen met uw dochter een boekje lezen terwijl u geniet van een Bemerbehandeling. Bemer, eenvoudig en doeltreffend.

Een BEMER thuis

Positief effect op het algemene welzijn, de gezondheid en het slaapritme.
Samen leidt dit tot een hogere levenskwaliteit.

Door gebruik te maken van een Bemer verhoogt u uw sportprestaties. Door de Bemer verkrijgt u een betere doorbloeding en hersteld u sneller na grote inspanning.

Een Bemer na het sporten

Ondersteuning van de stofwisseling voor betere prestaties, een sneller
reactievermogen, een lager risico op sportblessures en een sneller herstel.

Fysische vasculaire therapie met Bemer

BEMER is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelf genezend en herstellend vermogen van uw lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam namelijk van voedingsstoffen en zuurstof. 75% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Daar voorzien bloedcellen weefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces. Het hart zorgt ervoor dat de bloedcellen door de bloedsomloop bewegen. Maar de bloedlichaampjes moeten een gebied van meer dan 120.000 kilometer voorzien van voedingsstoffen en bovendien schoonhouden.

Het hart kan het niet alleen

Het hart kan dit niet alleen en heeft hulp nodig: de kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken (vasomotie) en ondersteunen zodoende de functie van het hart. Bovendien reguleren ze door hun beweging de bloedstroom zodanig, dat gebieden met een hogere behoefte aan energie een betere doorbloeding kennen dan gebieden die tijdelijk met wat minder toekunnen. Voorbeeld: tijdens sportieve activiteiten hebben spieren veel behoefte aan energie terwijl de hersenen tijdelijk met wat minder toe kunnen. Tijdens het leren is het precies omgekeerd. Met behulp ….

Lees verder over de methode en de wetenschap…

Wat kan BEMER voor u betekenen als u Artrose heeft?