ARTROSE

ARTROSE is een pijnlijk verhaal

Met artrose bedoelen we de aantasting van het kraakbeen in een gewricht en de hierdoor veroorzaakte afwijkingen aan het bot. Dit is de meest voorkomende gewrichtsaandoening. Patiënten met artrose kunnen bepaalde gewrichten niet meer bewegen zonder pijn te ervaren. De gewrichten doen pijn, zwellen op en raken ontstoken. Artrose treedt met name op in de heupen, knieën en handen, maar ook alle andere gewrichten zijn vatbaar.

Ondersteuning bij Artrose

Veel gezondheidsproblemen, waaronder artrose, ontstaan niet omdat het controlesysteem van het menselijk lichaam faalt. Integendeel. Het controlesysteem blijft functioneren ‒ maar wel op de foute plek, op het foute tijdstip of in een ander bioritme. Om deze reden zou het doel van elke therapie moeten zijn om de lichaamseigen controlemechanismen zo te stimuleren, dat de opgetreden stoornis op eigen kracht verholpen wordt door middel van natuurlijke mechanismen.

Het behandelen van een knie met artrose gebeurd met de Bemertherapie op eenvoudige wijze.

Het behandelen van een knie met artrose gebeurd op eenvoudige wijze.

Stimulatie van de microcirculatie

Met de  moderne fysische vasculaire therapie (therapie voor de bloedvaten) van BEMER, wordt de mogelijkheid geboden  om de belangrijkste controlemechanismen van de bloedcirculatie in de haarvaten te stimuleren.

De meest recente inzichten op het gebied van de regulering van de doorbloeding van weefsel en zenuwen lijken een veelbelovende methode om de  verstoorde doorbloeding van de organen te stimuleren.

Genezingsproces bij dit ongemak

De fysische vasculaire therapie BEMER is een complementaire behandeling en deze vormt een belangrijke basis voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De therapie stimuleert de aanvoer van voldoende voedingsstoffen  naar de betreffende weefselcellen en ondersteunt de pijnbestrijding bij dit ongemak.

Verschillende stadia van Artrose

In het beginstadium van artrose raakt het kraakbeen beschadigd. Deze beschadiging betreft meestal een klein oppervlak van zo’n twee vierkante centimeter. De schade blijft aanvankelijk beperkt tot de buitenste laag van het kraakbeen. Na verloop van tijd worden echter botafwijkingen zichtbaar op röntgenfoto’s. Wanneer de botten zelf niet beschadigd raken, is er weliswaar sprake van beschadigd kraakbeen maar spreken we niet van artrose. Tussen het beginstadium en het vergevorderde stadium verstrijken doorgaans meerdere jaren die ook wel als tussenstadium bestempeld worden. Het gewricht vertoont weliswaar sterkere afwijkingen dan in het beginstadium, maar minder dan in het vergevorderde stadium. In het vergevorderde stadium is het kraakbeen niet alleen beschadigd, maar zelfs door slijtage volledig verdwenen …..

Wil je hier meer over lezen?

Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring. Contact.