Toepassing van vasculaire therapie bij botbreuken
Botbreuken gaan niet alleen gepaard met veel pijn en ongemak, maar weten ons meestal ook te verrassen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, tijdens het sporten, na een bots- of valpartij, door geweld of overmatig buigen of als vermoeidheidsbreuk, bijvoorbeeld na een lange voettocht.
De fysische vasculaire therapie BEMER kan beschouwd worden als een mijlpaal op het gebied van fysische vasculaire therapie. Deze vorm van vasculaire therapie activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en ondersteunt zo het genezingsproces van wonden en overig letsel, o.a. als gevolg van botbreuken. Daarnaast worden alle regeneratieve processen in het lichaam gestimuleerd.
De kern van de fysische vasculaire therapie BEMER wordt gevormd door een multidimensionale signaalstructuur waarmee de beperkte of verstoorde microcirculatie op effectieve wijze gestimuleerd kan worden. Hierdoor worden de belangrijkste controlemechanismen van het lichaam ondersteund bij regeneratieve processen en de preventie en genezing van ziekten.
De BEMER-magneetveldtherapie leidt zonder twijfel tot een aanzienlijke verbetering van de microcirculatie. Er zijn meerdere wetenschappelijke studies verschenen die het effect van de Bemertherapie hebben aangetoond. Uit de resultaten blijkt dat van de Bemertherapie een beschermende en preventieve werking uitgaat. Daarnaast is aangetoond dat de therapie ook bij de genezing van wonden, bijvoorbeeld als gevolg van botbreuken, een positieve rol speelt en ook daar bijdraagt aan een spoedig herstel. Volgens de huidige stand van de geneeskunde is er voor de behandeling van een verstoorde microcirculatie geen andere fysische vasculaire therapie bekend, waarvan het effect is aangetoond, dan de fysische vasculaire therapie BEMER.
Samenstelling van botten
Zonder externe oorzaak of een botziekte is de kans op een botbreuk relatief klein. Hoewel de botten van een mens voor slechts 12% deel uitmaken van het totale lichaamsgewicht (de botten van iemand die 50 kg weegt, wegen samen zo’n 6 kg), zijn ze tweemaal sterker dan graniet. Een vooruitziende blik van de natuur want de botten zorgen voor stabiliteit en beschermen de interne organen. Het geraamte vormt hiervoor de basis en bestaat uit talrijke botten. Het bestaat bij de geboorte uit meer dan 300 botten en kraakbeen. Naarmate we groeien en ons ontwikkelen groeien sommige botten deels samen en worden ze stabieler. Ze verdragen ook een zwaardere belasting en versterken zo het menselijke skelet. Een volwassene beschikt normaal gesproken over 206 botten, waarvan de helft zich in de handen en voeten bevindt. Botten bestaan voor een groot deel uit water (25 procent) en daarnaast uit organisch materiaal en anorganische mineralen. Hierbij valt de denken aan calcium (dat voor de stevigheid van de botten zorgt), magnesium en fosfor. Botten bevatten ook kleine hoeveelheden kalium, ijzer, natrium, fluor en chloor. De binnenste kern van een bot wordt omgeven door compact botweefsel dat weer omhuld wordt door het beenvlies. Deze bevat bijzondere cellen (osteoblasten) waaruit nieuwe botcellen ontstaan. Deze zorgen ervoor dat de botten kunnen groeien en zich kunnen vernieuwen. In de holle ruimtes van de grote botten in de wervelkolom bevindt zich het beenmerg. Daar worden iedere dag tot wel vijf miljard bloedcellen aangemaakt. Het vethoudende weefsel produceert rode bloedlichaampjes, verschillende bloedplaatjes en leukocyten (witte bloedlichaampjes). Wanneer je alle functies van de botten op een rijtje zet, mag het geen verrassing zijn, dat een botbreuk al behoorlijk snel tot problemen leidt. Laten we eerst eens kijken naar de verschillende soorten botbreuken voordat we ingaan op mogelijke behandelmethoden voor botbreuken en het herstelproces dat daarmee samenhangt.
Lees hier meer over behandeling en snelle genezing
Is uw interesse gewekt na het lezen van deze pagina neem dan contact op voor een
gratis kennismakingsgesprek en een BEMER ervaring. Contact.